'Bob' werd in 2018 uitgeroepen tot beste podcast van Nederland.**

Deze 6-delige podcast gaat over Elisa, 84 jaar en verliefd op Bob. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord, maar over wie hun moeder niet meer kan zwijgen. Wie is Bob en heeft hij wel echt bestaan? Deze winnende podcast pakte ook al de award in de categorie 'Verhalend' en werd geroemd om het meeslepende, emotievolle verhaal.

"Het verhaal gaat over iets kleins, maar heeft de spanning van een crime-verhaal. Als luisteraar raak je vergroeid met de hoofdpersoon en word je meegezogen in het proces", aldus het juryrapport.

In totaal brachten ruim 7.000 mensen hun stem uit voor deze editie.

Winnaars

De Willem Podcast

Nieuws & Politiek

Harry Lensink en Marian Husken volgen de rechtszaak rondom Willem Holleeder. De Willem Podcast wordt geproduceerd door Dag en Nacht Media en mede mogelijk gemaakt door NU.nl.


De Eeuw van de Amateur

Media & Opinie

Radiomaker Botte Jellema, fotostripmaker Ype Driessen en schrijfster en cabaretier Paulien Cornelisse bespreken in deze podcast zo ongeveer alles.


De Technoloog

Tech & Wetenschap

Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg gaan in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving.


De Grote Harry Bannink Podcast

Cultuur & Muziek

Frank Groothof en Dick van der Stoep laten je kennismaken met het uitgebreide repertoire van componist Harry Bannink.


Klap van de Molen

Cultuur & Muziek

Een tweewekelijkse podcast over muziek van David Achter de Molen. Met verse muziektips, opvallende actualiteiten en een gast.


Ik Ken Iemand Die

Lifestyle, Maatschappij & Gezondheid

Nynke de Jong, Alex van der Hulst, Anne Janssen en Hanneke Hendrikx interviewen (ervarings)experts over opvoeden.


Rudy & Freddie

Zakelijk

Hoe is geld ontstaan? Hoe kan de euro wél een succes worden? En wie bestuurt Nederland nou echt? Jesse Frederik en Rutger Bregman bespreken het in deze podcast.


Michiel Veenstra

Beste Host

In Michiel Met gaat podcast-host Michiel Veenstra in gesprek met mensen die een verhaal hebben. Over muziek, media en het leven.


KLM

Brand Story Award

In 7 afleveringen vertellen passagiers van de luchtvaartmaatschappij over een bijzondere reis die hun leven voorgoed veranderde.


Jury

Wilbert Mutsaers (Spotify), juryvoorzitter Gert-Jaap Hoekman (NU.nl) Michiel Veenstra (NPO 3FM, NPO3) Rachid Finge (Google) Elger van der Wel (media-expert) Joep van der Laan (Mindshare) Mirjam van Zuidam (NRC) Ruud de Wild (NPO Radio 2) Giel Beelen (Veronica, Talpa Radio) Marianne Zwagerman (media-expert, spreker)