Direct naar de content

FD-podcast Achter Gesloten Deuren podcast van het jaar

Achter Gesloten Deuren is vanavond tijdens de uitreiking van de Dutch Podcast Awards uitgeroepen tot beste podcast van het jaar. Deze productie van het Financieele Dagblad vertelt het verhaal over de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink.

In 4 afleveringen reconstrueren Paulien Sewuster en FD-journalisten Stijn van Gils en Joris Polman de opvallende gebeurtenissen rondom de topman van Centric en Strukton. Van diverse rechtszaken tot een uit de hand gelopen beslaglegging en vragen van Kamerleden. De jury koos deze podcast uit 11 van de 13 categoriewinnaars. Uit het juryrapport: ‘Het is een onderwerp waar je alles over wilt weten, verpakt in een prachtige constructie waar de makers toegankelijke duiding aan toevoegen. Met het juiste ritme en een goede opbouw. Een duidelijke winnaar!’

Recordaantal stemmen

De afgelopen weken zijn ruim 175.000 stemmen uitgebracht. Dat waren er aanzienlijk meer dan een jaar geleden. Deze publieksstemmen telden voor 80% mee in de eindscore, de andere 20% kwam van een jury. De 65 genomineerde podcasts werden onderverdeeld in 13 verschillende categorieën. Drie winnaars zijn door een jury aangewezen: beste artwork, beste sound design en 200+. Deze categorie beloont de beste podcast met minimaal 200 afleveringen.

De categoriewinnaars van de Dutch Podcast Awards 2022

-Meningen & Maatschappij: Marc-Marie & Aaf Vinden Iets
-Media, Cultuur & Entertainment: De mediameiden
-Nieuws & Politiek: Boekestijn & De Wijk
-Business: Achter gesloten deuren
-True Crime: Napleiten
-Lifestyle: Broers
-Sport: F1 aan tafel
-Wetenschap & Educatie: Dinocast
-Brandstory: Blootgewoon
-Tech & Games: Techgirl
-200+: De eeuw van de amateur
-Sound Design: KwaadAardig
-Artwork: Giep

De Dutch Podcast Awards werden voor de vijfde keer uitgereikt. BNR Nieuwsradio organiseert deze competitie om makers en producenten in het zonnetje te zetten. ‘De Dutch Podcast Awards leven enorm in de branche en we zien dat makers steeds meer hun best doen om zo’n beeldje te winnen’, aldus Bram Mullink, adjunct-hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio.