Direct naar de content

Juryleden

De vakjury van de Dutch Podcast Awards 2024

De Dutch Podcast Awards kent een groep van 16 vaste juryleden, afkomstig van diverse uitgevers. Daarnaast worden er per categorie 1 of 2 losse juryleden benoemd. Het kiezen van de beste podcast van Nederland gebeurt door de kerngroep. Het juryproces is zodanig vormgegeven zodat het beoordelen van eigen podcasts uitgesloten is. 

Lijst van juryleden

 • Annewil Neervens

  Het Financieele Dagblad

  Annewil Neervens bekleedt bij het Financieele Dagblad de functie van adjunct-hoofdredacteur. Ze beheert hier de portefeuille Digitaal, waar ook de podcastproducties onder vallen.

 • Camiel van Houdt

  BNNVARA

  Camiel van Houdt is als eindredacteur/coördinator Audio On Demand bij BNNVARA. In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor alle podcasts die de omroep produceert, van concept tot productie tot en uitgever

 • Corinne van Duin 

  De Volkskrant

  Corinne van Duin is podcastchef en Editor Digital Newsroom Innovation bij De Volkskrant. Ze won met haar team De Tegel voor beste journalistieke podcast van 2022, met Grijs gebied.

 • Dija Kabba

  DPG Media

  Dija Kabba is podcastmaker bij DPG Media. Van haar komen onder meer de podcasts Achter het verhaal en Open/Eind, over de langdurige vermissing van Hanno van Mil.

 • Dinja Pannebakker 

  FunX

  Dinja Pannebakker is talent-coach en voice-over. Ze werkt als radiomaker voor FunX en speelde mee in de 4-delige serie ‘Ik kom niet uit Sri Lanka’, van Omroep Human.

 • Iddo Havinga

  NRC Audio

  Iddo Havinga is plaatsvervangend chef Audio bij NRC. Hij schrijft voor de krant ook podcastrecensies.

 • Joep van der Laan 

  Mindshare

  Joep van der Laan presenteert iedere maand het Podcastjournaal. Verder is hij content marketeer bij mediabureau Mindshare en zorgt er zo voor dat podcast in de mediamix van adverteerders wordt opgenomen

 • Joost Koning 

  Broadcast Magazine

  Joost Koning is maker en host van de wekelijkse podcast BMY, Joost Mag Het Weten. Hij maakt deze podcast voor het mediavakblad Broadcast Magazine.

 • Koos Tervooren

  Microphone Media

  Koos Tervooren is mede-oprichter van podcastbureau Microphone Media. Zijn bedrijf maakt de podcasts voor onder meer ASML, Adyen, Nationale-Nederlanden en verschillende ministeries. In 2019 won hij zelf een Dutch Podcast Award met De Oversteek, een podcast over ondernemen in Amerika.

 • Lieke Malcorps

  Dag en Nacht Media

  Lieke Malcorps is hoofdredacteur van Dag en Nacht Media. Ze werkt sinds 2017 bij het podcastbedrijf en maakte verschillende podcastseries waaronder Mr. Big (2022), De Vlaamse Kunstroof (2020) en Datevermaak (2019).

 • Marvin Jacobs

  Airborne Audio

  Marvin Jacobs is creative director en mede-oprichter van audio agency Airborne. Met dat bureau ontwikkelt hij podcasts voor opdrachtgevers als Albert Heijn, ANWB en het Joods Museum. Daarnaast spreekt en schrijft hij geregeld over ontwikkelingen in het podcastlandschap, voor onder meer Adformatie en LINDA.

 • Mischa Blok 

  NPO Radio 1

  Mischa Blok is dagelijks te horen op NPO Radio 1 in haar eigen interviewprogramma MISCHA! Daarnaast maakt ze al jarenlang VINK, dé Podcastgids van Nederland, ook op NPO Radio 1, waarin ze wekelijks twee podcastmakers ontvangt. Zelf maakte ze de podcasts Liefdeslessen en Exen, de Podcast.

 • Noortje Veldhuizen 

  De Stroom

  Noortje Veldhuizen is senior creative binnen mediabedrijf De Stroom en verantwoordelijk voor succesvolle podcasts zoals Ik Weet Je Wachtwoord, Supergaande en Carice & Halina. Daarnaast maakt ze als freelancer diverse podcasts.

 • Richard den Haring 

  Studio Lijn 14

  Richard den Haring is oprichter van podcastproducent Studio Lijn 14. Ook is hij initiatiefnemer van de website podcastluisteren.nl en podcasthost bij MakersRadio. Voor De Redactie verzorgt hij de training Podcast maken.

 • Tim Niehe 

  Tonny Media

  Tim Niehe is hoofd creative bij Tonny Media, onder meer bekend van populaire podcasttitels als de Zelfspodcast en Geuze & Gorgels. In die rol is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe (podcast)formats en reclamecampagnes.

 • Wendy Beenakker

  BNR Nieuwsradio

  Wendy Beenakker is eindredacteur Podcast bij BNR Nieuwsradio, in bereik de tweede podcastuitgever van Nederland. Ze werkte eerder voor de NOS, Radio 1, Radio 2 en RTL Boulevard.