Direct naar de content

Juryleden

De vakjury van de Dutch Podcast Awards 2024

De jury van de Dutch Podcast Awards telt deze editie 24 leden. Een groot deel van hen vertegenwoordigt een uitgever of podcast-productiehuis. Het juryproces is zodanig vormgegeven dat het beoordelen van eigen producties of podcasts van dezelfde uitgever uitgesloten is. 

Lijst van juryleden

 • Suzan Yücel

  Podcastmaker

  Suzan Yücel maakte de podcast ERROR, een zesluik over persoonlijke en maatschappelijke errors. Ook was ze host van de geopolitieke podcast Ver van je bed Show en werkte ze bij Dag en Nacht Media als podcast-producer.

 • Sem Chouikha

  Podcastmaker

  Sem Chouikha is podcastmaker, stemacteur, oud-radiopresentator en regisseur, werkzaam bij NTR als samensteller en coördinator radio. Hij heeft een achtergrond bij zowel commerciële sector als publieke omroepen.

 • Vinnie Tailor

  Podcastmaker

  Vinny Tailor is podcastmaker en audioproducer Voor BNNVARA liep ze mee met een drugsdealer, wat resulteerde in de audiodocumentaire Hosselen. Met radio-dj One’sy Muller presenteert ze de podcast ‘Domme Vragen Bestaan Wel’.

 • Gabriela Ibrahim

  De Stroom

  Gabriela Ibrahim is werkzaam als redacteur bij podcastproductiehuis De Stroom.

 • Dide Vonk

  De Makers Podcast Producties

  Dide Vonk is presentatrice en podcastmaker. Met De Makers Podcast Producties maakte ze al meer 20 shows en 250 afleveringen voor onder meer Human, Radio 1, Oerol en verschillende musea/theaters in de kunst- en cultuursector.

 • Guido van Winden

  Podcasteel

  Guido van Winden is initiatiefnemer van ‘De Keuzecast’ en oprichter van productiehuis het Podkasteel. Hier maakt hij met de recruitmentserie Baanbrekers producties voor onder meer Deloitte, ABN AMRO en De Brauw.

 • Angelique Houtveen

  Podcastmaker

  Angelique Houtveen is radio- en podcastmaker en schrijft de maandelijkse muziek- en podcastrubriek in LINDA Magazine. Haar passie voor muziek uit ze bij Sublime. In 2017 zat ze nog in het Glazen Huis van 3FM.

 • Sander de Heer

  Podcastmaker en -trainer

  Sander de Heer maakte jarenlang radioprogramma’s voor onder meer NPO Radio 2, 3FM en Sublime. Tegenwoordig maakt hij podcasts voor (semi-)overheden en het bedrijfsleven. Daarnaast geeft hij workshops over podcasts maken.

 • Annewil Neervens

  Het Financieele Dagblad

  Annewil Neervens bekleedt bij het Financieele Dagblad de functie van adjunct-hoofdredacteur. Ze beheert hier de portefeuille Digitaal, waar ook de podcastproducties onder vallen.

 • Camiel van Houdt

  BNNVARA

  Camiel van Houdt is als eindredacteur/coördinator Audio On Demand bij BNNVARA. In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor alle podcasts die de omroep produceert, van concept tot productie tot en uitgever

 • Corinne van Duin 

  De Volkskrant

  Corinne van Duin is podcastchef en Editor Digital Newsroom Innovation bij De Volkskrant. Ze won met haar team De Tegel voor beste journalistieke podcast van 2022, met Grijs gebied.

 • Dija Kabba

  DPG Media

  Dija Kabba is podcastmaker bij DPG Media. Van haar komen onder meer de podcasts Achter het verhaal en Open/Eind, over de langdurige vermissing van Hanno van Mil.

 • Dinja Pannebakker 

  Onafhankelijk jurylid

  Dinja Pannebakker is talent-coach en voice-over voor verschillende merken. Daarnaast zou je haar kunnen kennen van de vierdelige serie ‘Ik kòm niet uit Sri Lanka’ van Omroep Human.

 • Iddo Havinga

  NRC Audio

  Iddo Havinga is chef Audio bij NRC. Hij schrijft voor de krant ook podcastrecensies. Eerder werkte hij als podcastredacteur en maakte hij de dagelijkse nieuwspodcast NRC Vandaag.

 • Joep van der Laan 

  Mindshare

  Joep van der Laan is media- en communicatieadviseur met podcast als specialisme. Hij heeft jarenlange ervaring met podcastadvertising, sponsoring en branded shows. Eerder hoste hij het maandelijkse Podcastjournaal.

 • Joost Koning 

  Broadcast Magazine

  Joost Koning is maker en host van de wekelijkse podcast BMY, Joost Mag Het Weten. Hij maakt deze podcast voor het mediavakblad Broadcast Magazine.

 • Koos Tervooren

  Microphone Media

  Koos Tervooren is mede-oprichter van podcastbureau Microphone Media. Zijn bedrijf maakt de podcasts voor onder meer ASML, Adyen, Nationale-Nederlanden en verschillende ministeries.

 • Lieke Malcorps

  Dag en Nacht Media

  Lieke Malcorps is hoofdredacteur van Dag en Nacht Media. Ze werkt sinds 2017 bij het podcastbedrijf en maakte verschillende podcastseries waaronder Mr. Big (2022), De Vlaamse Kunstroof (2020) en Datevermaak (2019).

 • Marvin Jacobs

  Airborne Audio

  Marvin Jacobs is creative director en mede-oprichter van audio agency Airborne. Met dat bureau ontwikkelt hij podcasts voor opdrachtgevers als Albert Heijn, ANWB en het Joods Museum. Daarnaast spreekt en schrijft hij geregeld over ontwikkelingen in het podcastlandschap.

 • Mischa Blok 

  NPO Radio 1

  Mischa Blok is dagelijks te horen op NPO Radio 1 in haar eigen interviewprogramma MISCHA! Daarnaast maakt ze al jarenlang VINK, dé Podcastgids van Nederland, waarin ze wekelijks twee podcastmakers ontvangt. Zelf maakte ze de podcasts Liefdeslessen en Exen, de Podcast.

 • Noortje Veldhuizen 

  Onafhankelijk

  Noortje Veldhuizen (29) is zelfstandig hoofd- en eindredacteur audio, presentatrice, podcastmaker en ontwikkelt audio voor kinderen. Haar ervaring deed ze de afgelopen jaren op bij onder meer BNNVARA en De Stroom.

 • Richard den Haring 

  Studio Lijn 14

  Richard den Haring is oprichter van podcastproducent Studio Lijn 14. Ook is hij initiatiefnemer van de website podcastluisteren.nl en podcasthost bij MakersRadio. Voor De Redactie verzorgt hij de training Podcast maken.

 • Tim Niehe 

  Tonny Media

  Tim Niehe is hoofd creative bij Tonny Media, onder meer bekend van populaire titels als de Zelfspodcast en Geuze & Gorgels. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe (podcast)formats en reclamecampagnes.

 • Manon van der Knaap-Hartig

  BNR Nieuwsradio

  Manon van der Knaap/Hartig is Hoofd Podcasts bij BNR Nieuwsradio. Haar podcastcarrière startte bij DPG Media, waar ze bouwde aan de route om podcasts te integreren in het aanbod van titels zoals het AD, regionale kranten, NU.nl en Qmusic.